Проекторешение за приемане на Законодателна програма на Народното събрание за периода

...
Проекторешение за приемане на Законодателна програма на Народното събрание за периода
Коментари Харесай

Ето я законодателната програма на БСП, ще я подкрепят ли

Проекторешение за приемане на Законодателна стратегия на Народното събрание за интервала юли - декември 2022 година внесоха депутатите от Българска социалистическа партия, отпред с шефа на групата Георги Свиленски. То ще бъде гласувано като първа точка в четвъртък, стана ясно в края на пленума на левицата.

Чрез вота за законодателната стратегия Българска социалистическа партия ще тества дали има парламентарно болшинство за поддръжка на държавно управление с третия мандат. Ако законодателната стратегия бъде призната, Българска социалистическа партия в петък ще върне на президента Румен Радев директория с името на Асен Василев като претендент за министър председател.

Вижте програмата. 

„ Програмата влиза като план за решение на Народното събрание с очакване да бъде подкрепена от институционално и отговорно мнозинство за стабилността на България. Ако програмата събере нужното болшинство от най-малко 121 депутати, на идващия ден внасяме претендент за министър-председател. Той ще бъде Асен Василев ”, разгласи Корнелия Нинова.

Програмата е с небосвод шест месеца - до декември 2022 г. В нея са отразени някои предложения на „ ИТН ”. „ Програмата е утвърдена от Политическа партия, Демократична България и от депутатите на „ Българска социалистическа партия за България ”, сподели ръководителят на левицата и посочи, че към момента трите партии не са провеждали диалози за министри. 

Ако програмата не бъде подкрепена и не събере задоволително болшинство, БСП ще върне несбъднат мандата на президента Румен Радев още на другия ден и отиваме на избори, обяви водачът на партията. И добави, че ще внесат и план за решение за удължаване периода на работа на Народното събрание с оглед на напрегнатата обстановка и значимите въпроси, които чакат позволение.

" Не водим никакви пазарлъци, водими институционален диалог. Искаме най-сетне да наложим в политиката кардинално, отговорно и държавническо отношение към правенето на политика. Без задкулисие. Ето, стоя пред българския народ и споделям, че ние положихме всички старания да ви помогнем за идващите месеци. Диалог, съгласие, причини, срещи. Положихме всички старания. Резултатът е това ", уточни още водачът на Българска социалистическа партия. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР